Seminár Okinawa Goju Ryu Karate Do a Okinawa Kobudo – Kráľovský Chlmec

Tesne pred Vianocami sa konal náš Jesenno-Zimný Seminár karate a kobudo.

Seminár tradične viedol náš Sensei Igor Vakoš (4. Dan IOGKF, Śéf inštruktor Slovenska). Asistovali mu jeho Sempai Peter „Peco“ Becza (2 DAN IOGKF) a Natália (2 kyu IOGKF).

Tréningy sa začali v sobotu tréningom pre vyššie pásy kde sa preberala kata Shisochin a jej bunkai. Následne pre našich najmenších bol pripravený tréning Pee Wee, kde sa deti poriadne zapotili pri pohybových hrách a precvičili si aj základy karate. Do obedu sme ešte stihli aj spoločný tréning karate kde sa zhruba 20 odhodlaných cvičencov venovalo základom karate.

Poobede pokračovali tréningy zas tréningom Pee Wee kde sa deti venovali nácviku svojich techník do láp. Na tréningu pre všetkých sme sa venovali technikám v postoji Zenkucu Dachi a v ich nácviku vo dvojici.

Posledným tréningom tento dlhý deň bol tréning kobudo kde sme sa rozdelili na dve skupiny kde sa jedna skupina venovala postupne zbraniam Bo a Tonfa a druhá skupina tvorená zväčša so začiatočníkov sa venovala technikám s Bo.

Druhý deň sa tak ako predošlý začalo tréningom vyšších pásov kde sme sa venovali kata Sanseru. Ďalšia hodina a pol bola venovaná kobudo kde sa pokračovalo v skupinách a prebrala sa zbraň Sai. Spoločný tréning karate sa venoval kata Gekisai Dai 1 a 2 a v duchu „neexistuje seminár Goju ryu karate bez kata sanchin“ sme sa aj my venovali tejto kata. Všetci ktorí vydržali seminár v plnom nasadení až do jeho záveru boli od Senseia Igora odmenený čiapkami s logom IOGKF alebo WOF. Toto gesto nás veľmi prekvapilo a vecte, že každé jedno dieťa nosí svoju čiapku s hrdosťou a neexistuje aby bez nej v týchto zimných mesiacoch vyšlo vonku :).

Po krátkej pauze nasledovali skúšky karate, najprv pre juniorské stupne kde 12 mladých karatistov ukázalo čo sa za daný polrok naučili a že sú aj po tak náročnom seminári schopný a odhodlaný cvičiť karate. Po skúške juniorov nasledovali traja seniori ktorý zozbierali všetky svoje sily a dali zo seba na skúškach čo mohli. Všetci skúšky zvládli a tak sme sa rozrástli o ďalšie farebné pásy v našom klube.

Dvojdňový seminár sa tak skúškami skončil a my už teraz veľmi očakávame ďalšiu návštevu nášho Senseia.

Viac fotiek z celého priebehu nájdete TU